De Gardena robotmaaier Sileno life 1000 zorgt altijd voor een mooi gemaaid gazon waarbij jij zo min mogelijk te maken hebt. De Gardena robotmaaier maait zelfstanding een middelgroot grasveld. De robotmaaier heeft een accu van 18V en kan lang doormaaien. De botssensor op het apparaat voorkomt botsingen met obstakels. De grasmaaier maait zonder strepen achter te laten en zorgt zo voor een gebalanceerd maaipatroon, ondanks het ontwijken van obstakels. Door de precisiebladen wordt je gras kort gehouden. Liever niet al te kort? Op het apparaat kan je jouw gewenste maaihoogte gemakkelijk instellen. Met het programmeerhulpfunctie kan je de machine eenvoudig instellen. Zo kan je als je wilt het automatisch berekende maaischema aanpassen. De robotmaaier is ook erg wendbaar en smalle doorgangen of moeilijke vormen van je grasveld zijn dan ook geen probleem. Zelfs hellingen van maximaal 30% zijn ook geen punt. De maaier kan tegen regen en zorgt zo altijd voor een verzorgd veld. Als de grasmaaier wordt opgetild stoppen de maaibladen automatisch met werken. Door de diefstalbeveiliging wordt tijdens het optillen of na het drukken van de stop-knop om een pincode gevraagd. Is de pincode niet juist? Dan wordt er een alarm ingeschakeld. Met de juiste pincode wordt het alarm gestopt. De maaier is erg stil tijdens het gebruik en als die klaar is keert die automatisch terug naar zijn laadstation. Kortom, met de Gardena robotmaaier Sileno life 1000 heb je altijd een uitstekend verzorgd gazon zonder enige moeite.
Hoe installeer ik een robotmaaier?
Een robotmaaier wordt geleverd met een begrenzingsdraad. Met dit begrenzingsdraad geef je de oppervlakte aan waarin een robotmaaier zijn werk moet doen. Komt de robotmaaier bij het draad? Dan keert hij om en maait hij het gedeelte wat hij nog niet heeft gemaaid.
Je bevestigt het begrenzingsdraad eenvoudig door een van de meegeleverde krammen de grond in te slaan samen met het draad. Het draad gaat samen met de kram de grond in, waardoor het draad visueel is weggewerkt en je er ook niet over kan struikelen.
Als laatste leg je het begeleidingsdraad aan, dit is een draad die de robotmaaier helpt het basisstation weer terug te vinden. Dit draad span je vanaf het basisstation in een rechte lijn naar het verste gedeelte in de tuin.
Hoe bedien ik een robotmaaier?
Een robotmaaier is handmatig in te stellen maar vaak ook met een app of middels bluetooth. Je kan dan een tijdsschema instellen wanneer de robotmaaier moet gaan maaien, de besturing overnemen of de status van de accu bekijken. Dat allemaal vanuit huis of op vakantie.