keuzehulp

Hoe kies ik het deurbeslag van mijn deur?

Deurbeslag is alles wat je na een schilderbeurt monteert op je deur of deurpost. Bijvoorbeeld deurkrukken, sleutelplaten, voordeurknoppen, huisnummers en deurbellen. Maar welk deurbeslag heb je nodig? Waar moet je rekening mee houden? En heb je deurbeslag nodig voor je buiten- of binnendeur? GAMMA helpt je met het maken van de juiste keuze.

Het materiaal van je deurbeslag kiezen

Deurbeslag van GAMMA is verkrijgbaar in aluminium, brons, messing, RVS en in een uitvoering van mat nikkel. Ieder materiaal heeft verschillende voordelen. Zo zijn RVS of messing erg stevige, krasvaste en onderhoudsarme materialen. Als jouw interieur strak en modern is, kun je kiezen voor aluminium deurbeslag in een stijlvolle zwarte uitvoering. Houd je van een klassiek interieur? Dan zijn onze messing deurkrukken en andere messing deuraccessoires in antiek brons een perfect optie.

Bekijk alle deurbeslag

Deurbeslag voor je buitendeur

Deurkrukken en deurschilden die je aan een buitendeur aanbrengt moeten niet alleen weerbestendig, maar ook inbraakwerend zijn. Een deurkrukset voor een buitendeur herken je aan het veiligheidsbeslag. Het schild geeft ruimte aan een cilinderslot in plaats van een traditioneel slot. Bovendien is het schild zo dik dat de cilinder hierin wegvalt. Een inbreker kan de cilinder daardoor niet met een tang vastpakken en afbreken.

Veiligheidsbeslag voor de achterdeur: deurbeslag voor de achterdeur bestaat meestal uit een set met twee deurkrukken.
Veiligheidsbeslag voor de voordeur: een deurkrukset voor de voordeur is vaak aan de voorkant voorzien van een deurknop, terwijl je aan de achterkant een deurkruk vindt.
Deurknop voor de voordeur: heb je een voordeur met een los slot? Dan kun je een aparte deurknop op je deur plaatsen.

Bekijk alle veiligheidsbeslag

Een brievenbus kiezen voor je deur

Een buitendeur, of in dit geval de voordeur, is meestal voorzien van een brievenbus. Je kunt hierbij uit twee verschillende soorten kiezen: de brievenbus met klep in je voordeur of de losse brievenbus.

Brievenbusklep: wil je niet naar buiten hoeven om je post te ontvangen? Dan is een brievenbusklep een handige optie. Je kunt de brievenbus aan de binnenkant tochtvrij maken met een (gesloten) brievenbusklep of een borstel. Brievenbuskleppen zijn bij GAMMA verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren.
Losse brievenbus: heb je een lange oprit of maak je liever geen gat in je voordeur? Kies dan voor een losse brievenbus. Deze plaats je aan het begin van het tuinpad of monteer je aan de muur naast de voordeur. De brievenbus beschikt over een slot, zodat je de bus alleen kunt legen met de bijgeleverde sleutel.

Bekijk alle brievenbussen

Je voordeur afmaken: deurbel en huisnummer

Het enige wat nu nog ontbreekt bij je voordeur is een huisnummer en een bel. Bij GAMMA heb je de keuze uit diverse soorten deurbellen. Van een klassieke deurbel met bedrading tot een draadloze deurbel met verschillende melodieën. Of wat dacht je van een deurintercom, zodat je direct kunt zien wie er voor je deur staat? Ook een duidelijk huisnummer mag niet ontbreken naast je voordeur. Huisnummers vind je bij GAMMA in verschillende stijlen, bijvoorbeeld in strak RVS of sierlijk aluminium. Zo kun je altijd iets kiezen wat bij jou past.

Bekijk alle deurbellen

Deurbeslag voor je binnendeur

Het deurbeslag dat je voor je binnendeur gaat gebruiken, moet ervoor zorgen dat je de dag- en nachtsloten kunt bewegen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen een dagschoot en een nachtschoot. Bij oudere huizen vind je ook vaak een loopslot met alleen een dagschoot. Veel binnendeuren worden tegenwoordig voorzien van een dag- en nachtschoot. Dit betekent dat de deur met een sleutel op slot gedaan kan worden. Met de deurkruk bedien je de dagschoot en met de sleutel bedien je de nachtschoot.
Dagschoot: een dagschoot zorgt ervoor dat deur open of juist dicht blijft.
Nachtschoot: een nachtschoot maakt het mogelijk om de deur op slot te doen.

Deurklink met rozet

Het belangrijkste gedeelte van het deurbeslag voor je binnendeur is een deurklink. Voor eenvoudige deuren kun je een deurklink in combinatie met een rozet plaatsen. Het rozet is de afwerking van de deurklink, zodat het boorgat niet zichtbaar is.

Deurklink met rozet en sleutelrozet

Wil je de binnendeur kunnen afsluiten? Ga dan voor een deurklink met rozet en sleutelrozet. Dit is alleen mogelijk op deuren met een dag- en nachtschoot. Het sleutelrozet wordt onder de deurklink met rozet vastgeschroefd aan de deur.

Deurklink met rozet en toiletgarnituur

Voor het toilet en de badkamer wordt meestal wc-garnituur gebruikt. Als je de deurklink met rozet los wilt plaatsen van het wc-garnituur, is dit de beste optie.

Deurklink met schild

Je kunt ook kiezen voor een deurklink met een lang schild. Zo is je deurkruk opvallender. Deze is geschikt voor deuren die alleen voorzien zijn van een dagschoot.

Deurklink met schild inclusief sleutelgat

Ook voor binnendeuren met een slot – voorzien van een dagschoot en nachtschoot – kun je een deurklink met lang schild gebruiken. Het slot valt dan in het schild, waardoor het een mooi, strak geheel vormt.

Deurklink met schild inclusief toiletsluiting

Het deurschild voor je binnendeur kun je ook combineren met wc-garnituur. De deurklink en de toiletsluiting worden tegelijk gemonteerd. Het toevoegen van een apart rozet is dus niet nodig!

Meer klusadvies

brievenbus-in-deur-maken-Thumbnail
Hoe maak ik zelf een brievenbus in mijn voordeur? stappenplan
deurbel-aansluiten-Thumbnail
Hoe sluit ik een deurbel aan? stappenplan
deurklink-vervangen-Thumbnail
Hoe vervang ik een deurklink? stappenplan
soorten slot thumb
Hoe kies ik het juiste slot voor mijn deur? keuzehulp
Deze keuzehulp komt voor in