Alles over muurisolatie

Ga direct naar

Stap voor stap isoleren

Bekijk meer

Het juiste materiaal voor je isolatieklus

Bekijk welk materiaal geschikt is voor het isoleren van jouw muur.

Soorten isolatiemateriaal
Het juiste materiaal voor je isolatieklus

Zo breng je geluidsisolatie aan

Bekijk hoe je jouw tussenwand kunt isoleren met geluidsisolatie.

Geluidsisolatie aanbrengen
Zo breng je geluidsisolatie aan

Advies over isoleren

MuurIsolatie-Hub-Thuisbezorgd

Jouw isolatieklus compleet thuisbezorgd

Bestel alles voor jouw isolatieklus online en laat het thuisbezorgen voor maar €39,95.

Toch liever meteen je materialen ophalen, maar past het niet in je auto? Geen probleem: huur een GAMMA aanhangwagen en neem direct al je materialen mee. Met de GAMMA Voordeelpas zijn de eerste 2 uur gratis.

isolatie-dak-isolatie-information-DIFM

De juiste vakman voor jouw isolatieklus

Via GAMMA's Klusservice kun je een isolatieklus laten uitvoeren door onze gespecialiseerde partner Pluimers. Zo ben je verzekerd van een professioneel resultaat. Na een offerte aanvraag wordt er binnen no-time cotact met je opgenomen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Alles om je muur te isoleren

Populaire artikelen

Veelgestelde vragen over het muurisolatie

Bij het kiezen van isolatiemateriaal is het belangrijk om rekening te houden met verschillende cijfers en waarden de meest belangrijke zijn:

Rd-waarde De Rd-waarde is de thermische weerstand van het isolatiemateriaal. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het isolatiemateriaal de warmte kan vasthouden en dus hoe beter de isolerende werking van het materiaal.

Rc-waarde Rc-waarde is de waarde is de thermische weerstand van de constructie. Deze waarde is vergelijkbaar met de Rd waarde. Alleen is dit een berekende waarde van je isolatiemateriaal en de rest van de constructie samen.

Lambda-waarde De lambda-waarde is de warmtegeleidingscoëfficiënt van het isolatiemateriaal. Hoe lager de lambda-waarde, hoe beter het isolatiemateriaal de warmte kan tegenhouden.

Densiteit De densiteit van het isolatiemateriaal hangt af van het soort materiaal en de toepassing. Over het algemeen geldt: hoe hoger de densiteit, hoe beter de isolatieprestaties zijn.

Brandveiligheid Sommige isolatiematerialen zijn beter bestand tegen brand dan andere. Als veiligheid een belangrijk criterium voor je is, is het verstandig om naar materiaal met een betere brandwerendheid te kijken.

Door rekening te houden met deze verschillende waardes bij het kiezen van isolatiemateriaal, kun je ervoor zorgen dat je de beste isolatieoplossing voor je huis krijgt. Het is verstandig om advies in te winnen van een isolatie-expert om de juiste keuze te maken.

Spouwmuurisolatie Dit betreft het isoleren van de spouw, de ruimte tussen twee muren in een gebouw. Bij oudere huizen is deze spouw vaak leeg of gedeeltelijk gevuld met lucht. Isolatiemateriaal, zoals glaswol(vlokken) of EPS (piepschuim) wordt in de spouw gespoten of ingeblazen om warmteverlies te verminderen. Meer informatie over spouwmuurisolatie.

Tussenwand- en Binnenmuurisolatie Het isoleren van wanden tussen kamers (tussenwanden) of binnenmuren. Het isoleren van binnenmuren kan worden gedaan met behulp van isolatiemateriaal zoals glaswol, steenwol, of isolerende platen. Dit helpt om geluid beter te isoleren tussen kamers en kan ook bijdragen aan warmere kamers. Meer informatie

Enkelsteens- en Buitenmuurisolatie Bij oudere woningen kunnen buitenmuren bestaan uit slechts één laag bakstenen, oftewel enkelsteensmuren. Deze muren hebben vaak minder isolatiecapaciteit. Deze muren kunnen aan de buitenzijde of binnenzijde worden geïsoleerd. Isoleren aan de binnenzijde kan je vaak zelf door middel van een voorzetwand. Isoleren aan de buitenzijde is vaak een klus voor de specialist. Klik hier voor meer informatie voor het isoleren van je buitenmuur.

Geluidsisolatie Dit betreft het verminderen van geluidsoverdracht tussen kamers of van buitenaf naar binnen. Geluidsisolatie kan worden bereikt met behulp van speciale isolatiematerialen zoals akoestische platen, glaswol, houtvezel of steenwol isolatie.

Zelf je buitenmuur isoleren?

Tussenwoning Het zelf isoleren van een buitenmuur kost ongeveer 800 euro. Hiermee kan je tot gemiddeld 260 euro per jaar besparen met deze maatregel. Zo verdien je de klus binnen 3-4 jaar terug.

Hoekwoning Het zelf isoleren van een buitenmuur kost ongeveer 2.100 euro. Hiermee kan je tot gemiddeld 700 euro per jaar besparen met deze maatregel. Zo verdien je de klus binnen 3-4 jaar terug.

Vrijstaande woning Het zelf isoleren van een buitenmuur kost ongeveer 3.100 euro. Hiermee kan je tot gemiddeld 1000 euro per jaar besparen met deze maatregel. Zo verdien je de klus binnen 3-4 jaar terug.

De kosten zijn berekend met een gemiddelde gasprijs van 1,45

Kosten uitbesteden van spouwmuurisolatie Voor het uitbesteden van je spouwmuur kun je terecht voor meer informatie op deze pagina.

De besparen verschilt per type woning. Zie hieronder een overzicht per woning.

Tussenwoning Met het zelf isoleren van een buitenmuur bespaar je gemiddeld 260 euro per jaar. Zo verdien je een klus van 800 euro, binnen 3-4 jaar terug.

Hoekwoning Met het zelf isoleren van een buitenmuur bespaar je gemiddeld 700 euro per jaar. Zo verdien je een klus van 2.100 euro, binnen 3-4 jaar terug.

Vrijstaande woning Met het zelf isoleren van een buitenmuur bespaar je gemiddeld 1.000 euro per jaar. Zo verdien je een klus van 3.100 euro, binnen 3-4 jaar terug.

De kosten zijn berekend met een gemiddelde gasprijs van 1,45

Dit heeft te maken met de isolatiewaarde van het type isolatie dat je gebruikt. Hoe hoger de Rd-waarde / isolatiewaarde, hoe hoger de besparing. Probeer altijd zo dik mogelijk te isoleren, maar reken met een minimum Rd-waarde van 3,5. Klik hier voor meer informatie over de type isolatiematerialen.

man brengt isolatie aan op een wand