Lasapparaten kopen bij GAMMA
Lasapparaten zijn erg handig voor zowel de hobbyist als de professionele lasser. Met een lasmachine is het bijvoorbeeld mogelijk om een auto of motor te restaureren, of als kunstenaar een metalen sculptuur te vormen. Ook in de bouw, de garage of werkplaats komt een lasmachine vaak van pas. Met een elektrisch lasapparaat bevestig je metalen eenvoudig en op een zeer hechte manier aan elkaar. Bij GAMMA koop je het beste lasapparaat voor elke klus. Overweeg je de aanschaf van een elektrisch lasapparaat? Dan is het goed om te weten welke soorten lasapparaten GAMMA allemaal in het assortiment heeft en waar je op moet letten als je een lasmachine of lasapparaat koopt.
Lastechnieken en soorten lasapparaten
Er bestaan verschillende soorten lasapparaten en lasmethoden. Bekende lastechnieken zijn het lassen met een gas (MIG/TIG-lassen) of lassen met gevulde draad. Een veelgebruikte methode is elektrisch booglassen, waarbij je met elektriciteit zowel je werkstuk als het te smelten toevoegmateriaal verhit. Hiervoor heb je een elektrisch lasapparaat nodig. Elektrisch lassen met een laselektrode is een van de meest simpele methodes om te lassen. De officiële naam van elektrisch lassen is de BMBE-methode (Booglassen Met Beklede Elektrode). Een elektrisch lasapparaat dat werkt volgens deze methode is voordelig in aanschaf en de techniek is relatief snel te leren. Bekijk ook onze uitgebreide keuzehulp lasapparaten voor meer informatie en advies.
Het beste lasapparaat vind je bij GAMMA
Bij GAMMA vind je een uitgebreid assortiment BMBE-lasapparaten met bijbehorende laselektrodes. Bij het kopen van een BMBE-lasapparaat let je vooral op de capaciteit van het apparaat, want hoe hoger het aantal ampères (hoeveelheid stroom) het elektrisch apparaat kan leveren, hoe dikker het materiaal dat je ermee kunt lassen. Het ampèrage is meestal traploos instelbaar en af te lezen op een stroomindicator. De hoeveelheid stroom die je tijdens het lassen nodig hebt, is afhankelijk van de dikte van je materiaal. Voor het lassen van materiaal met een dikte van 2 mm heb je een dunne elektrode en circa 60 ampère stroom nodig. Bij het lassen van materiaal van 6 mm dikte heb je een dikkere elektrode en circa 100 ampère aan stroom nodig. De transformator in een elektrisch lasapparaat bepaalt hoeveel stroom het lasapparaat kan leveren. Zoek je het beste lasapparaat? Zorg er dan voor dat de hoeveelheid stroom van de lasmachine traploos instelbaar is, maar ook dat je de elektrode aan de elektrodehouder snel kan wisselen. Let ook op de kwaliteit van de klemmen die het stroomcircuit compleet maakt. Het beste lasapparaat is dus traploos instelbaar, maar ook voorzien van een ventilator die beveiligt tegen oververhitting.
Veilig lassen, lasaccessoires en lasapparaten kopen
Wanneer je gaat lassen is het belangrijk om goed te denken aan beschermende materialen. Bij het lassen vliegen er namelijk niet alleen vonken in het rond, maar ontstaat ook een zeer fel licht. Dit is het gevolg van de elektrische lasboog. Zorg er ook altijd voor dat er geen brandbare materialen in de buurt zijn, want de vonken die vrijkomen kunnen schade of brand veroorzaken. Bescherm je ogen met een lasbril of laskap en je handen met handschoenen die niet kunnen smelten. .
Ga jij lasapparaten kopen? Alle lasapparaten van GAMMA voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Ook voor beschermingsmiddelen en accessoires, zoals laselektrodes en gereedschap voor het netjes afwerken van de lasnaad, ben je bij GAMMA aan het juiste adres. Met de lasapparaten van GAMMA klaar je jouw klus in een handomdraai. Bekijk ook het andere elektrische gereedschap in ons assortiment.
Lees meer