
- Rozenstraat 3
- 3772JH Amersfoort
- +31 01234567
- Meer over deze bouwmarkt
Vandaag open van {0} tot {1}
Vandaag gesloten
Regenachtige dagen kunnen veel schade veroorzaken als je niet goed voorbereid bent. Met de juiste maatregelen kun je je huis en tuin beschermen tegen de nadelige effecten van extreme weersomstandigheden. Lees verder en zorg ervoor dat je klaar bent voor de volgende stortbui!
Snel naar:
Slecht weer op komst? Dan is het slim om vooraf je dakgoot en afvoerputjes te reinigen en je dakbedekking te controleren op eventuele slijtage. En om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen blaadjes en ander vuil verstopt kunnen raken in je dakgoot of regenpijp, is het slim om een bladvanger, boldraadrooster, kiezelbak of gootbeschermer te plaatsen. Zo voorkom je onnodige waterschade.
In dit klusadvies vertellen we je hoe je zelf de dakgoot kan repareren.
Heb je geen tijd om zelf aan de slag te gaan met je dakgoot. Of kan je wel wat hulp gebruiken? Laat je klus dan gemakkelijk uitvoeren door een vakman van de GAMMA klusservice. Of het nu gaat om het verwijderen van bladeren en vuil of het repareren van een lek, wij zorgen ervoor dat je dakgoot weer vrij is van verstoppingen.
Te veel bestrating in je tuin kan bij hevige regenval leiden tot wateroverlast omdat het water niet makkelijk wegzakt in de bodem. Om je tuin waterbestendig te maken, kun je een ontwateringssysteem zoals drainage aanleggen of waterdoorlatende bestrating gebruiken. Het vervangen van bestrating door groen is echter de beste optie. Een tip: houd minstens twee derde van de tuin groen voor een beter milieu en minder wateroverlast.
Drainage betekent ontwatering. Het water wordt hierbij afgevoerd door drains onder de grond. Op deze manier krijg je geen natte plekken in je tuin. Drainage kan op verschillende manieren. In dit klusadvies leggen we je uit hoe je zelf drainage aanlegt met behulp van drainagebuizen.
Andere handige klusadviezen voor een waterbestendige tuin:
• Drainage aanleggen met behulp van hydroblobs
• Waterdoorlatende bestrating
• Hoogteverschillen in de tuin creëren
Regenwater hoeft niet alleen maar overlast te veroorzaken. Door het plaatsen van een regenton of gebruik te maken van rainblocks kan regenwater eenvoudig worden opgevangen en hergebruikt. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het kan je ook nog eens kosten besparen op de waterrekening.
In dit klusadvies vertellen we je hoe je zelf een regenton kan aansluiten.
Andere handige klusadviezen over regenwater opvangen
• De verschillende manieren van regenwater opvangen
• Regenwater opvangen met rainblocks
Bescherm je spullen tegen regen door ze op hoger gelegen plaatsen op te bergen en waterdichte opbergboxen te gebruiken.
Een lekkage kan veel schade veroorzaken, vooral als je de lekkage pas laat ontdekt omdat je bijvoorbeeld slaapt. Een water alarm zorgt ervoor dat je gewaarschuwd wordt en zo tijdig actie kunt ondernemen.
Een terugslagklep in je riolering zorgt ervoor dat water maar in één richting kan stromen, zodat terugstromend water niet je huis kan instromen. Daarnaast houdt het ook nog eens ongedierte buiten.
Een dompelpomp is handig hulpmiddel om snel overtollig water uit kelders, putten of andere laaggelegen gebieden te verwijderen. Zo voorkom je wateroverlast en schade en houd je omgeving veilig en droog.
Na regen komt zonneschijn! Controleer grondig of er mogelijke schade of overbelasting in huis is ontstaan door de hevige regenval. Bekijk of er lekkages zijn ontstaan in het dak of de muren. Ontdek hier al onze tips over wat je moet doen bij waterschade.