Ben je op zoek naar de perfecte barbecue voor in jouw tuin of op je balkon? Ontdek in ons assortiment een breed scala aan bbq's, met elk een ander uiterlijk en verschillende mogelijkheden. Van de klassieke houtskoolgrill tot de geavanceerde gasbarbecue: er is voor ieder wat wils. GAMMA vertelt je per type wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.
Houd je van de authenticiteit van het barbecueën met houtskoolblokken op briketten en geniet je van de nostalgische aspecten van het aansteken van het vuur en het warmhouden van de kolen voor een optimale temperatuur? Dan is een houtskoolbarbecue geschikt voor jou.
Voordelen:
- Het eten krijgt een lekkere, rokerige smaak.
- Vaak iets goedkoper in aanschaf.
- Vrijheid om de bbq op verschillende plekken in (of buiten) je tuin te gebruiken.
Nadelen:
- Houtskool en briketten moeten lang opwarmen.
- De temperatuur is wat moeilijker te regelen; je bent afhankelijk van de brandende kolen of briketten.
Wil je weten hoe je een houtskoolbarbecue gemakkelijk aan kunt steken? Bekijk hier onze handige video.
Gasbarbecues zijn geweldig voor gebruikers die graag een breed scala aan gerechten bereiden. De gasbarbecue wordt verwarmd door een gasfles en gebruikt een ontstekingsmechanisme om gas te laten branden.
Voordelen:
- Binnen enkele minuten is deze barbecue op temperatuur.
- De temperatuur is goed te regelen.
- Barbecueën zonder rook, waardoor je 'm ook kunt gebruiken in overdekte ruimtes of op je balkon.
Nadelen:
- Vlees en andere producten krijgen geen rokerige smaak.
- Naast een barbecue dien je ook een goedgekeurde gasfles aan te schaffen.
Een gasbarbecue aansteken moet natuurlijk wel op een veilige manier gebeuren. In dit stappenplan leggen we uit hoe je dat kunt doen.
De Japanse kamado barbecue wordt ook wel een keramische barbecue genoemd en wordt gemaakt van hittebestendig keramiek. Hij is ideaal voor personen die kwaliteit kunnen waarderen en die graag experimenteren met verschillende kooktechnieken.
Voordelen:
- Mogelijkheid om mee te slow-cooken, roken, grillen en bakken.
- Geeft een typische rooksmaak.
- Creëer gemakkelijk extra werkruimte met behulp van de handige uitklaptafels.
- Gaat tot tientallen jaren mee.
Nadelen:
- Door het gewicht en de omvang zijn ze minder makkelijk te verplaatsen en op te bergen.
- Kost relatief veel tijd om af te koelen.
De elektrische barbecue wordt verwarmd door elektriciteit in plaats van traditionele brandstoffen zoals houtskool of gas. Hij is ideaal voor de beginnende barbecuer die niet bekend is met traditionele barbecue methoden.
Voordelen:
- Direct na het aanzetten te gebruiken.
- Door de temperatuurregelaar is de temperatuur gemakkelijk te regelen.
- Geen rook bij het barbecueën, dus geschikt voor op balkons of in overdekte ruimtes.
- Een duurzamere keuze.
Nadelen:
- Zonder stroomaansluiting kun je de elektrische barbecue niet gebruiken.
- Vlees en andere producten krijgen geen rokerige smaak.
Benieuwd hoe een elektrische bbq precies werkt? Bekijk hier het stappenplan.
De pellet bbq maakt gebruik van houtpellets als brandstof. Pelletgrills zijn populair bij thuiskoks die graag experimenteren met verschillende kooktechnieken en gerechten. Ze genieten van de veelzijdigheid en de mogelijkheid om een breed scala aan smaken te creëren door verschillende soorten houtpellets te gebruiken.
Voordelen:
- De houtpellets worden automatisch toegevoegd door een elektronisch systeem.
- Mogelijkheid om te grillen, roken, bakken, braden en barbecueën.
- Uitgerust met geavanceerde temperatuurregelingssystemen, waardoor je nauwkeurig en voor langere tijd de gewenste temperatuur kunt instellen.
Nadelen:
- Zonder stroomaansluiting kun je de pellet barbecue niet aansteken.
- Producten krijgen een minder rokerige smaak dan bij houtskool bbq's.